Skriftklog

20120608_141804I Det Nye Testamente er de skriftkloge ikke bare personer (den gang uden tvivl mænd), der kunne læse og skrive – men også personer med et professionelt kendskab til Det Gamle Testamente. Ofte var de både teologer og jurister. De kunne udlægge og fortolke teksten.

Den moderne skriftkloge skal ikke kun forholde sig til teksten i een bog men til myriader af informationer – og vigtigst af alt: Vedkommende skal kunne sortere og formidle denne information, så modtagerne både forstår budskabet og synes, det er interessant.  Forskellen på at kunne skrive og at være en dygtig formidler ligger i viden om sprog og målgrupper, om medier og målrettet kommunikation. Og i evnen til at skære selv den mest nørdede tekst til, så den er interessant og læseværdig.

Derfor er der, i dag mere end nogensinde, brug for skriftkloge kommunikatører, der evner at formidle, så budskabet trænger gennem informationssuppen og når målgruppen. Kort, fyndigt og læseværdigt – og med et glimt i øjet, når dét er på sin plads.

——–

Jeg blev i øvrigt en gang bedt om at lave et payoff – et slogan – til mig selv. Sådan lige på stedet. Det blev til: “Texthuset – løber aldrig tør for ord!”