Faglighed er faktisk…fedt

Inden for blot to uger har jeg deltaget i to større faglige arrangementer: Dels bevilgede jeg mig selv en uges efteruddannelse med besøg i Europaparlamentet i Strasbourg, og dels har jeg dækket Dansk Medicoteknisk Selskabs årlige landsmøde på Hotel Pejsegaarden i Brædstrup. Det første i selskab med kolleger fra hele Jylland – det sidste sammen med min trofaste makker på landsmødet (- som vi har dækket sammen i otte år nu), Anders Brohus.

Journalisten på arbejde under DMTS-landsmødet 2015. Foto: Anders Brohus

Journalisten på arbejde under DMTS-landsmødet 2015.
Foto: Anders Brohus

Jeg bliver nemt begejstret, når jeg møder andre mennesker, der brænder for det, de laver. Derfor er det slet ikke tørt og kedeligt at tilbringe to et halvt døgn i selskab med ingeniørstuderende, medicoteknikere, læger, forskere og folk fra medicoindustrien med mere – og at høre på foredrag om alt fra mulighederne med brug Big Data i sundhedsforskningen til indretning af den optimale operationsstue. Faktisk plejer jeg at komme hjem med skrivekrampe og stjerner i øjnene og fortælle min ægteælle om det seneste nye indenfor partikelterapi – eller nogle virkelig seje robotter, der kan benyttes i kirurgi.

Heldigvis holder begejstringen, til jeg har skrevet de 15 artikler, der skal afleveres til selskabets blad, Medicoteknik. Det er netop sket, og nu glæder jeg mig til at brænde for den næste opgave. Det bliver faktisk også noget med sundhedsteknologi…